Haberler & Duyurular
Basında Biz


Hürriyet Gazetesi | Türkiye sıcak havayla kavurulurken sofralarınız güvende mi? Bu gıdaları tüketirken çok dikkat edin
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Temmuz’da yani bugün yurdun büyük bir bölümünde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı. İstanbul’da hava sıcaklığının 38 dereceye çıkacağı tahmin edilirken, asfalt sıcaklığının 50 dereceye kadar yükselebileceği tahmin edildi. Bu sıcaklar insan sağlığını sadece maruz kalınan sıcaklıklarla değil, ayrıca artan gıda zehirlenmesi riskleriyle de tehdit

Perakende.org | Dondurulmuş gıdalar ile güvenli ve sürdürülebilir beslenme mümkün
Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte gıda güvenliği daha da önem kazanırken, dondurulmuş gıdalar hem sağlıklı hem sürdürülebilir hem de ekonomik bir alternatif olarak öne çıkıyor. Besin değerini koruyan, gıda israfını azaltan ve pratik kullanım sunan bu ürünlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Dondurulmuş gıdalar, güvenli saklama

Habertürk | Gıda güvenliğinde yeni dönem! Türkiye, Safe2Eat kampanyasına katıldı
Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi’nce yürütülen Safe2Eat kampanyasına bu yıl Türkiye de dâhil oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülecek kampanyayla, gıda güvenliği konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor. Konuya dair açıklamalarda bulunan BİTKİDEN Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, “Kampanyayla gıda okuryazarlığı artırılacak, özellikle çocuklar ve gençler arasında etki yaratılacak,

BİTKİDEN, Dünya Çevre Günü’nde bitkisel dönüşümün iklim hedeflerindeki rolüne dikkat çekti.
Birleşmiş Milletler’in çağrısıyla her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü, bu yıl da milyonlarca insanı ortak bir çevre bilinci etrafında buluşturuyor. Dünya Çevre Günü vesilesiyle sürdürülebilir gıda sistemlerine geçişin önemine dikkat çeken BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ; iklim krizi, ekosistem tahribatı ve gıda güvenliği sorunlarının temelinde yer alan

TV NET 19. Saat Ana Haber | Gıdada Bilgi Kirliliği
Cüneyt Özdemir’in sunmuş olduğu 19. Saat Ana Haber programında gıda alanında yıllardır biriken bilgi kirliliği, STT ve TETT kavramları arasındaki farklar, “doğal” algısı üzerinden yapılan yanıltıcı söylemler ve gıda güvenliğiyle ilgili en sık karşılaşılan yanlışlar ele alınmıştır.

Catering Guide Dergisi | BİTKİDEN, Uluslararası Çay Günü’nde güvenli tüketime dikkat çekti.
BİTKİDEN, Uluslararası Çay Günü’nde güvenli tüketime dikkat çekti , Ambalajsız ve kontrolsüz ürünler ciddi sağlık riski taşıyor Dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek çay. Türkiye ise kişi başına günlük çay tüketiminde dünya şampiyonu. 21 Mayıs Uluslararası Çay Günü kapsamında açıklamalarda bulunan BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, açıkta satılan ve

Hürriyet Gazetesi | 3 haftada 20 ürün geri döndü: Aflatoksin ve Pestisit’te neden sınıfta kalıyoruz
Tarım ve Orman Bakanlığı, Ocak 2025’te yeni yönetmelikle pestisit limitlerine AB standardı getirdi. Bakanlığın 3 aylık uyum süresinin üstünden yaklaşık 2 ay geçti. Ancak Türkiye’den Avrupa’ya giden bazı ürünler pestisit kalıntısı ve aflatoksin olduğu gerekçesiyle geri gönderiliyor. Öyle ki geçtiğimiz 3 hafta içinde; üzüm yaprağı, kurutulmuş kekik, antepfıstığı, kuru incir,

Platin Dergisi | Toprağın dönüşüm gücü: Tarımın geleceğinde bitki bazlı bir yolculuk
Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Fonksiyonel besinler, çevre dostu içerikler ve biyoçeşitliliği destekleyen yerel ürünler artık gündelik tüketimin merkezinde yer alıyor. Çünkü, bitkisel beslenmenin geleceği, çok boyutlu bir anlayış değişiminin işaretlerini taşıyor” diyor. Sürekli değişen iklim koşulları, azalan kaynaklar ve artan nüfus baskısı, tarım sektörünü

Habertürk.com | Tavuk yiyen erkek dişileşir mi? Sosyal medyada yayılan iddialara yanıt: Bilimsel karşılığı yok
Sosyal medyada yayılan “tavuk tüketmek erkekleri dişileştirir” iddiasına uzmanlardan yanıt geldi. Bu iddianın bilimsel bir karşılığı olmadığına dikkat çeken uzmanlar, tavuk etinde hormon kullanımının hem yasak hem de teknik olarak mümkün olmadığına dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir diyetisyen “Tavuk hormonal dengeyi bozdu. Erkeklerde testosteronu düşürdü, östrojeni artırdı” açıklaması

Ekonomim.com | “2025’in En İyi Diyetler Listesi’nin ilk 3’ü ”bitkisel beslenmeye odaklanıyor
US News & World Report’un en iyi diyetler sıralamasında ilk sırada Akdeniz Diyeti yer alırken, onu DASH ve fleksitaryen diyetleri takip ediyor. Liste, diyetisyenler, akademisyenler ve diyabet, kalp sağlığı ve kilo yönetimi konusunda uzmanlaşmış doktorlar tarafından, diyet tarzının genel sağlık faydaları, kilo kaybı potansiyeli, uygulanabilirliği, besin değeri ve güvenlik kriterlerine

Yakınçağ.com | Ramazan ayında bilinçli tüketimle israfı azaltmak mümkün
Ramazan ayında kurulan bereketli iftar sofraları, ne yazık ki farkında olmadan gıda israfını da artırıyor. Türkiye’de her yıl kişi başına 102 kg gıda çöpe giderken, bu israfı azaltmanın yolu, Ramazan’ın özüne uygun olarak sade ve bilinçli tüketim alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İSTANBUL (İGFA) – Ramazan ayı, bolluğun ve bereketin simgesi olduğu
Gelişmelerden Haberdar Olabilirsiniz!
Bitkiden.org.tr'nin e-bültenine abone olun, bitki temelli yaşamın tüm renklerini keşfedin!