Haberler & Duyurular​

Basında Biz

TV NET 19. Saat Ana Haber | Gıdada Bilgi Kirliliği

Cüneyt Özdemir’in sunmuş olduğu 19. Saat Ana Haber programında gıda alanında yıllardır biriken bilgi kirliliği, STT ve TETT kavramları arasındaki farklar, “doğal” algısı üzerinden yapılan yanıltıcı söylemler ve gıda güvenliğiyle ilgili en sık karşılaşılan yanlışlar ele alınmıştır.

Catering Guide Dergisi | BİTKİDEN, Uluslararası Çay Günü’nde güvenli tüketime dikkat çekti.

BİTKİDEN, Uluslararası Çay Günü’nde güvenli tüketime dikkat çekti , Ambalajsız ve kontrolsüz ürünler ciddi sağlık riski taşıyor Dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek çay. Türkiye ise kişi başına günlük çay tüketiminde dünya şampiyonu. 21 Mayıs Uluslararası Çay Günü kapsamında açıklamalarda bulunan BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, açıkta satılan ve

Hürriyet Gazetesi | 3 haftada 20 ürün geri döndü: Aflatoksin ve Pestisit’te neden sınıfta kalıyoruz

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ocak 2025’te yeni yönetmelikle pestisit limitlerine AB standardı getirdi. Bakanlığın 3 aylık uyum süresinin üstünden yaklaşık 2 ay geçti. Ancak Türkiye’den Avrupa’ya giden bazı ürünler pestisit kalıntısı ve aflatoksin olduğu gerekçesiyle geri gönderiliyor. Öyle ki geçtiğimiz 3 hafta içinde; üzüm yaprağı, kurutulmuş kekik, antepfıstığı, kuru incir,

Platin Dergisi | Toprağın dönüşüm gücü: Tarımın geleceğinde bitki bazlı bir yolculuk

Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Fonksiyonel besinler, çevre dostu içerikler ve biyoçeşitliliği destekleyen yerel ürünler artık gündelik tüketimin merkezinde yer alıyor. Çünkü, bitkisel beslenmenin geleceği, çok boyutlu bir anlayış değişiminin işaretlerini taşıyor” diyor. Sürekli değişen iklim koşulları, azalan kaynaklar ve artan nüfus baskısı, tarım sektörünü

Habertürk.com | Tavuk yiyen erkek dişileşir mi? Sosyal medyada yayılan iddialara yanıt: Bilimsel karşılığı yok

Sosyal medyada yayılan “tavuk tüketmek erkekleri dişileştirir” iddiasına uzmanlardan yanıt geldi. Bu iddianın bilimsel bir karşılığı olmadığına dikkat çeken uzmanlar, tavuk etinde hormon kullanımının hem yasak hem de teknik olarak mümkün olmadığına dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir diyetisyen “Tavuk hormonal dengeyi bozdu. Erkeklerde testosteronu düşürdü, östrojeni artırdı” açıklaması

Ekonomim.com | “2025’in En İyi Diyetler Listesi’nin ilk 3’ü ”bitkisel beslenmeye odaklanıyor

US News & World Report’un en iyi diyetler sıralamasında ilk sırada Akdeniz Diyeti yer alırken, onu DASH ve fleksitaryen diyetleri takip ediyor. Liste, diyetisyenler, akademisyenler ve diyabet, kalp sağlığı ve kilo yönetimi konusunda uzmanlaşmış doktorlar tarafından, diyet tarzının genel sağlık faydaları, kilo kaybı potansiyeli, uygulanabilirliği, besin değeri ve güvenlik kriterlerine

Yakınçağ.com | Ramazan ayında bilinçli tüketimle israfı azaltmak mümkün

Ramazan ayında kurulan bereketli iftar sofraları, ne yazık ki farkında olmadan gıda israfını da artırıyor. Türkiye’de her yıl kişi başına 102 kg gıda çöpe giderken, bu israfı azaltmanın yolu, Ramazan’ın özüne uygun olarak sade ve bilinçli tüketim alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İSTANBUL (İGFA) – Ramazan ayı, bolluğun ve bereketin simgesi olduğu

Oksijen Gazetesi | Pazar tezgahında ‘kontrollü pestisit’

Oksijen, İstanbul’daki beş pazardan aldığı ürünleri pestisit (tarımda kullanılan kimyasal madde) analizine gönderdi. Laboratuvar raporlarına göre 15 ürünün 8’inde pestisit saptandı ama hepsi bakanlığın belirlediği sınır değerlerin altında kaldı. Raporları yorumlayan Prof. Dr. Beraat Özçelik “Bitkilerin, ilaçlandığı gerçeğini bilip sıfır pestisit bekleyemezdik. Limitin altındaysa kontrollü kullanılmış demektir” derken Gıda Mühendisleri

HThayat Habertürk | Bitki bazlı gıda nedir?

Bitki bazlı gıdalar, bireylerin beslenme alışkanlıklarını değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik için çözüm sunmada kritik bir rol üstleniyor. İşte bitki bazlı gıdalar ile ilgili bilmeniz gerekenler… Bu içerik Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) Yönetim Kurulu Başkanı Gıda Mühendisi Ebru Akdağ tarafından kaleme alınmıştır. Bitkisel gıdalar, üretim süreçlerinde

Posta Gazetesi | Bitki bazlı gıda yatırımları rekor kırıyor

Son zamanlarda hem çevreye ve hayvanlara zararı olmayan hem de daha sağlıklı bitkisel içerikli ürünlere talep giderek artıyor. Tüketicilerin yemeiçme alışkanlıklarına bakıldığında da artık daha fazla bitkisel bazlı seçenekleri satın aldığı gözlemleniyor. Dolayısıyla bitkisel seçeneklere yönelik artan tüketici talebi, pazardaki büyümenin de itici gücü olarak öne çıkıyor. Öte yandan bitki

Kobipostası.net | Bitki bazlı beslenme, sağlıklı yaşamın yeni standardını belirliyor 2025 yılı gıda ve içecek trendleri: Sürdürülebilirlik, yenilik ve sağlık

2025 gıda trendleri, sürdürülebilirlik odaklı bir dönüşümle geleceğin mutfak anlayışını şekillendiriyor. Bitki bazlı beslenme ve çevre dostu inovasyonlar, yalnızca sağlıklı yaşamı desteklemekle kalmayıp, tüketici beklentilerine yenilikçi çözümler sunarak modern gastronomiye yeni bir bakış kazandırıyor. Bitki bazlı beslenmenin artık sağlıklı yaşam arayışındaki bireyler için bir trend olmanın ötesine geçtiğini belirten BİTKİDEN

Perakende.org | Evlerde milyonlarca ton gıda çöpe atılıyor

Dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca insan açlıkla mücadele ederken, diğer yandan üretilen gıdanın önemli bir kısmı tüketilmeden israf ediliyor. Birleşmiş Milletler Gıda İsrafı Endeksi 2024’e göre Türkiye’de hane halkı, yılda kişi başı 102 kg, toplamda 8.7 milyon ton gıdayı çöpe atıyor. Gıda israfı, yalnızca ekonomik bir kayıp değil,

tr_TRTürkçe