Doğa ile bilimin kusursuz bir denge içinde buluştuğu, biyoteknolojinin sınırlarının yeniden çizildiği bu özel gecede, ikinci panel “Sürdürülebilir Bir Gıda Sistemi İnşa Etmek: Geleceği Beslemek İçin Yenilik ve Stratejiler” başlığıyla gerçekleşti.
Sürdürülebilir Gıda Ekosistemleri Savunucusu Ebru Akdağ ve Sustainable Brands Türkiye Başkanı Semra Sevinç, gıda üretimi ve tedarikinin karşı karşıya olduğu zorlukları ele aldı. Küresel nüfus artışı, çevresel baskılar ve değişen tüketici taleplerinin, gıda sistemlerinin büyük bir dönüşüm ihtiyacı içinde olduğunu gösterdiğini belirttiler. Sürdürülebilir bir gıda sistemine geçişin, mevcut sorunların doğru tespit edilmesi ve yenilikçi çözümler üretilmesiyle mümkün olabileceğinin altını çizdiler.
Gece boyunca fuaye alanında Novonesis’in yarattığı değer ekosistemini deneyimleme fırsatı bulan katılımcılar, sürdürülebilir bir dünya için birlikte hareket etmenin gücünü keşfettiler.