EN
/
TR

Medya Bülteni - Kasım 2023

30.11.2023

Avrupa’daki Gelişmeler

Alman Hükümeti 38 milyon Euro yatırımla alternatif proteinleri artıracak, 20 Kasım 2023, Food Navigator

Alman Hükümeti, 2024 bütçesinde hassas fermente, bitki bazlı ve işlenmiş et ve süt ürünleri alternatiflerinin teşviki için 38 milyon Avro ayırdı.

Çiftçilerden Yeni Hükümete 100 Talep, 23 Kasım 2023, PoliticoPro

İspanyol çiftçilerin şemsiye örgütü (COAG), yeni atanan - ancak o kadar da yeni olmayan - Tarım bakanı Luis Planas'a yeni dönem için 100 talep içeren bir belge gönderdi.

Uberizasyon: COAG Genel Sekreteri Miguel Padilla, bakanlığa küçük çiftçileri "Uberleştirilmiş modellere dayanan, uzun küresel ticaret zincirlerine dahil edilen, büyük sermaye ve/veya yatırım fonlarıyla finanse edilen ve sınırlı doğal kaynakları tekeline alan tarım ve hayvancılıktan" koruma çağrısında bulundu.

Adil fiyatlar: Neslin yenilenmesine ve kırsal alanlardaki nüfusun azaltılmasına odaklanan çiftçiler, 2021'de yenilenen ve tüm zincir boyunca fiyatları düzenlemeyi amaçlayan İspanyol Gıda Zinciri Yasasının tam olarak uygulanmasını ve ayrıca gıda zincirinde daha iyi düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Sektör ihtiyaçları: Belge aynı zamanda yenilenebilir enerjileri teşvik ederken ve dijital dönüşümde ilerlerken sektörün enerjiye bağımlılığını azaltmaya yönelik çağrıları da içeriyor.

Dünya’daki Gelişmeler

Araştırmaya Göre Avrupalıların Yarısından Fazlası Eti Kesiyor, 22 Kasım 2023, Plant Based News

Yapılan bir ankete göre Avrupalı et yiyenlerin yarısından fazlası et tüketimini azalttığını söylüyor. ProVeg, Ghent Üniversitesi ve Kopenhag Üniversitesi, 10 ülkede 7.500 kişiyle anket gerçekleştirdi. Ankete katılanların yüzde 51'i aktif olarak daha az et yemeye çalıştıklarını söylerken, 2021'de bu oran yüzde 46 oldu. İnsanların yüzde 29'unun nedeni ise hayvan refahı olarak gösterildi. Yüzde 26'sı en çok etin çevresel etkisinden endişe duyuyor; Danimarka ve Hollanda yeşil motivasyonlarda başı çekiyor. Ancak daha az et yemenin ana motivasyonu sağlık; ankete katılanların yüzde 47'si bunun en önemli nedeni olduğunu söylüyor.

Batuhan İNANLAR Gıda Yüksek Mühendisi

BİTKİDEN


Gelişmelerden Haberdar Olabilirsiniz!

Copyright © Bitkiden.com 2024 Aydınlatma Metni Çerez Politikası