Haberler & Duyurular​

Basında Biz

diken.com.tr | Ekmek küflenmişse ‘vedalaşın’

Ekmek küfünü atıp, kalanını yemekle tasarruf etmiyor, aksine bedeninize toksik madde yükleyerek sağlık sorunlarına zemin hazırlıyorsunuz. Küfler, bitkisel veya hayvansal gıdalar üzerinde gelişen mikroskobik mantarlar. Dünyada kaç çeşit mantar türü olduğu bilinmiyor. Ancak 1,5 milyon tür civarında mantarla dünyayı paylaştığımız tahmin ediliyor. Bazı küfler alerjik reaksiyonlara ve solunum problemlerine neden

Gıda Bülteni | Yumurta taze mi bayat mı nasıl anlaşılır? İşte yumurta tazelik testi!

Yumurta tazelik testi nasıl yapılır.. Yumurta taze mi bayat mı nasıl anlaşılır.. Yumurta nasıl saklanır.. Yumurta buzdolabında saklanır mı? Tüm bu soruların yanıtını Gıda Mühendisi Ebru Akdağ veriyor.. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Bilgi Kirliliği Komisyonu Başkanı Ebru Akdağ, 1 Ocak 2026’dan itibaren, yumurtalarda “Son Tüketim Tarihi (STT)”

Hürriyet Gazetesi | Türkiye sıcak havayla kavurulurken sofralarınız güvende mi? Bu gıdaları tüketirken çok dikkat edin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Temmuz’da yani bugün yurdun büyük bir bölümünde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı. İstanbul’da hava sıcaklığının 38 dereceye çıkacağı tahmin edilirken, asfalt sıcaklığının 50 dereceye kadar yükselebileceği tahmin edildi. Bu sıcaklar insan sağlığını sadece maruz kalınan sıcaklıklarla değil, ayrıca artan gıda zehirlenmesi riskleriyle de tehdit

Perakende.org | Dondurulmuş gıdalar ile güvenli ve sürdürülebilir beslenme mümkün

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte gıda güvenliği daha da önem kazanırken, dondurulmuş gıdalar hem sağlıklı hem sürdürülebilir hem de ekonomik bir alternatif olarak öne çıkıyor. Besin değerini koruyan, gıda israfını azaltan ve pratik kullanım sunan bu ürünlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Dondurulmuş gıdalar, güvenli saklama

Habertürk | Gıda güvenliğinde yeni dönem! Türkiye, Safe2Eat kampanyasına katıldı

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi’nce yürütülen Safe2Eat kampanyasına bu yıl Türkiye de dâhil oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülecek kampanyayla, gıda güvenliği konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor. Konuya dair açıklamalarda bulunan BİTKİDEN Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, “Kampanyayla gıda okuryazarlığı artırılacak, özellikle çocuklar ve gençler arasında etki yaratılacak,

BİTKİDEN, Dünya Çevre Günü’nde bitkisel dönüşümün iklim hedeflerindeki rolüne dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler’in çağrısıyla her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü, bu yıl da milyonlarca insanı ortak bir çevre bilinci etrafında buluşturuyor. Dünya Çevre Günü vesilesiyle sürdürülebilir gıda sistemlerine geçişin önemine dikkat çeken BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ; iklim krizi, ekosistem tahribatı ve gıda güvenliği sorunlarının temelinde yer alan

TV NET 19. Saat Ana Haber | Gıdada Bilgi Kirliliği

Cüneyt Özdemir’in sunmuş olduğu 19. Saat Ana Haber programında gıda alanında yıllardır biriken bilgi kirliliği, STT ve TETT kavramları arasındaki farklar, “doğal” algısı üzerinden yapılan yanıltıcı söylemler ve gıda güvenliğiyle ilgili en sık karşılaşılan yanlışlar ele alınmıştır.

Catering Guide Dergisi | BİTKİDEN, Uluslararası Çay Günü’nde güvenli tüketime dikkat çekti.

BİTKİDEN, Uluslararası Çay Günü’nde güvenli tüketime dikkat çekti , Ambalajsız ve kontrolsüz ürünler ciddi sağlık riski taşıyor Dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek çay. Türkiye ise kişi başına günlük çay tüketiminde dünya şampiyonu. 21 Mayıs Uluslararası Çay Günü kapsamında açıklamalarda bulunan BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, açıkta satılan ve

Hürriyet Gazetesi | 3 haftada 20 ürün geri döndü: Aflatoksin ve Pestisit’te neden sınıfta kalıyoruz

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ocak 2025’te yeni yönetmelikle pestisit limitlerine AB standardı getirdi. Bakanlığın 3 aylık uyum süresinin üstünden yaklaşık 2 ay geçti. Ancak Türkiye’den Avrupa’ya giden bazı ürünler pestisit kalıntısı ve aflatoksin olduğu gerekçesiyle geri gönderiliyor. Öyle ki geçtiğimiz 3 hafta içinde; üzüm yaprağı, kurutulmuş kekik, antepfıstığı, kuru incir,

Platin Dergisi | Toprağın dönüşüm gücü: Tarımın geleceğinde bitki bazlı bir yolculuk

Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Fonksiyonel besinler, çevre dostu içerikler ve biyoçeşitliliği destekleyen yerel ürünler artık gündelik tüketimin merkezinde yer alıyor. Çünkü, bitkisel beslenmenin geleceği, çok boyutlu bir anlayış değişiminin işaretlerini taşıyor” diyor. Sürekli değişen iklim koşulları, azalan kaynaklar ve artan nüfus baskısı, tarım sektörünü