Close Menu
Bitkiden.org.tr
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
    • Biz Kimiz?
    • Misyon
    • Vizyonumuz
    • Yönetim Kurulu
    • Amacımız
  • Haberler & Duyurular
    • Bizden Haberler
    • Basında Biz
    • Dünyadan Gelişmeler
    • Duyurular & Etkinlikler
  • Bitki Bazlı Gıdalar
  • Sürdürülebilirlik
  • Sözlük
  • Blog
  • İletişim
  • Türkçe
    • Türkçe
    • English
Son Yazılar

diken.com.tr | Gıda mühendisi Akdağ: Türkiye kendi gıda alerjenlerini belirlemeli

19 Eylül 2025

Foods Digitale Dergisi | Bir öğün, bin fayda

19 Eylül 2025

diken.com.tr | Ekmek küflenmişse ‘vedalaşın’

19 Eylül 2025
Bitkiden.org.tr
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
    • Biz Kimiz?
    • Misyon
    • Vizyonumuz
    • Yönetim Kurulu
    • Amacımız
  • Haberler & Duyurular
    • Bizden Haberler
    • Basında Biz
    • Dünyadan Gelişmeler
    • Duyurular & Etkinlikler
  • Bitki Bazlı Gıdalar
  • Sürdürülebilirlik
  • Sözlük
  • Blog
  • İletişim
  • Türkçe
    • Türkçe
    • English
Bitkiden.org.tr
Anasayfa » İGF Haber | Güncellenen Etiketleme Kılavuzu ile bitki bazlı gıdaların önü açılıyor
Basında Biz

İGF Haber | Güncellenen Etiketleme Kılavuzu ile bitki bazlı gıdaların önü açılıyor

Bitkiden | Bitki Bazlı GıdalarBy Bitkiden | Bitki Bazlı Gıdalar16 Mayıs 2025Updated:16 Mayıs 2025Yorum yapılmamış1 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Paylaş
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Türk Gıda Kodeksi Tüketicileri Bilgilendirme ve Etiketleme Yönetmeliği Kılavuzu’nda bitki bazlı gıdalara ilişkin düzenlemelere yer verilmesini memnuniyetle karşılandı.

Güncellenen Etiketleme Kılavuzu ile bitki bazlı gıdaların önü açılıyor

İSTANBUL (İGFA) – Bitki bazlı gıdaların sürdürülebilir ve bilimsel bir yaklaşımla gıda sistemi dönüşümünde öncü bir rol üstlenmesi çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN), Türk Gıda Kodeksi Tüketicileri Bilgilendirme ve Etiketleme Yönetmeliği Kılavuzu’nda bitki bazlı gıdalara ilişkin düzenlemelere yer verilmesini memnuniyetle karşıladı.

BİTKİDEN’in de yönetiminde bulunduğu Küresel Bitki Bazlı Gıdalar Birliği’nin (PBFGA), geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Türkiye’de Tüketici Algı Araştırması bitki bazlı gıdaların ülkemizde giderek daha fazla tercih edildiğini ortaya koydu.

Araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 44’ü, bir önceki yıla kıyasla daha fazla bitkisel gıda tükettiğini belirtiyor. Bu artan ilgi, bitki bazlı gıdaların tüketici nezdinde kazandığı önemin altını çizerken, doğru bilgilendirme ihtiyacını da ortaya koyuyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte, tüketicilerin doğru bilgiye daha kolay erişeceğini ifade eden BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Türkiye’de bitki bazlı gıdalar artık daha geniş bir ürün çeşitliliğiyle sunulacak. Bu düzenleme, hem tüketicilerin bilinçli tercihler yapmasını kolaylaştıracak hem de bu tercihlerinin sürdürülebilir bir gelecek için ne kadar önemli olduğunun farkına varmaları açısından çok değerli bir adım. Bitki bazlı gıdalar sadece bir alternatif değil, aynı zamanda sağlıklı, çevre dostu ve modern bir yaşam tarzının parçası” diye konuştu.

https://www.igfhaber.com/gundem/guncellenen-etiketleme-kilavuzu-ile-bitki-bazli-gidalarin-onu-aciliyor-417297

Paylaş. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Bitkiden | Bitki Bazlı Gıdalar
  • Website

SON YAZILAR

Foods Digitale Dergisi | Bir öğün, bin fayda

19 Eylül 2025

diken.com.tr | Ekmek küflenmişse ‘vedalaşın’

19 Eylül 2025

Gıda Bülteni | Yumurta taze mi bayat mı nasıl anlaşılır? İşte yumurta tazelik testi!

13 Ağustos 2025
Leave A Reply Cancel Reply

Son Yazılar

Bitki Bazlı Gıdalar Nedir?

31 Ağustos 202466

Vejetaryen, vegan ve bitki bazlı beslenme

31 Ağustos 202464

Gıda ambalajları bizi kandırıyor mu? Etikette yazanlar ne anlama geliyor? İşte bir gıda mühendisinin uyarıları ve ‘Sakın almayın’ dediği ürünler

31 Ağustos 202456

Bitki Bazlı Gıdalar Yemek Çevreye, Sağlığınıza ve Ekonominize İyi Gelebilir

31 Ağustos 202454
Öne Çıkanlar
Genel

diken.com.tr | Gıda mühendisi Akdağ: Türkiye kendi gıda alerjenlerini belirlemeli

By Bitkiden | Bitki Bazlı Gıdalar19 Eylül 2025

Gıda alerjisi görülme sıklığı tüm dünyada artıyor. Gıda alerjisi erişkinlerde yüzde 3, çocuklardaysa yüzde 6…

Foods Digitale Dergisi | Bir öğün, bin fayda

19 Eylül 2025

diken.com.tr | Ekmek küflenmişse ‘vedalaşın’

19 Eylül 2025

Gıda Bülteni | Yumurta taze mi bayat mı nasıl anlaşılır? İşte yumurta tazelik testi!

13 Ağustos 2025
Sosyal Medya
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn
Hakkımızda
Hakkımızda
Sosyal Medya
  • Instagram
  • Youtube
  • Linkedin
Hakkımızda
  • Biz Kimiz?
  • Misyon
  • Yönetim Kurulu
  • Amacımız
Haberler & Duyurular
  • Bizden Haberler
  • Basında Biz
  • Dünyadan Gelişmeler
  • Duyurular & Etkinlikler
Bitki Bazlı Gıdalar
  • Sürdürülebilirlik
  • Sözlük
  • İletişim
© 2025 Bitkiden.org.tr - Tüm hakları saklıdır.
Gizlilik ve K.V.K.K. | Açık Rıza Metni | Aydınlatma Metni | Çerez Politikası

Aramak istediğinizi yukarı yazın ve Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.