Close Menu
Bitkiden.org.tr
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
    • Biz Kimiz?
    • Misyon
    • Vizyonumuz
    • Yönetim Kurulu
    • Amacımız
  • Haberler & Duyurular
    • Bizden Haberler
    • Basında Biz
    • Dünyadan Gelişmeler
    • Duyurular & Etkinlikler
  • Bitki Bazlı Gıdalar
  • Sürdürülebilirlik
  • Sözlük
  • Blog
  • İletişim
  • Türkçe
    • Türkçe
    • English
Son Yazılar

aa.com.tr | Türkiye’nin bitki bazlı gıdalardaki potansiyeli artıyor

24 Kasım 2025

Türkiye Gazetesi | Sokak lezzetleri kabusunda korkunç zincir: Midye, kokoreç ve kumpir

17 Kasım 2025

Gıda2000 Dergisi | BİTKİDEN Kahve Çalışma Grubu kuruldu

10 Kasım 2025
Bitkiden.org.tr
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
    • Biz Kimiz?
    • Misyon
    • Vizyonumuz
    • Yönetim Kurulu
    • Amacımız
  • Haberler & Duyurular
    • Bizden Haberler
    • Basında Biz
    • Dünyadan Gelişmeler
    • Duyurular & Etkinlikler
  • Bitki Bazlı Gıdalar
  • Sürdürülebilirlik
  • Sözlük
  • Blog
  • İletişim
  • Türkçe
    • Türkçe
    • English
Bitkiden.org.tr
Anasayfa » Hürriyet Gazetesi | Türkiye sıcak havayla kavurulurken sofralarınız güvende mi? Bu gıdaları tüketirken çok dikkat edin
Basında Biz

Hürriyet Gazetesi | Türkiye sıcak havayla kavurulurken sofralarınız güvende mi? Bu gıdaları tüketirken çok dikkat edin

Bitkiden | Bitki Bazlı GıdalarBy Bitkiden | Bitki Bazlı Gıdalar11 Temmuz 2025Yorum yapılmamış3 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Paylaş
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Temmuz’da yani bugün yurdun büyük bir bölümünde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı. İstanbul’da hava sıcaklığının 38 dereceye çıkacağı tahmin edilirken, asfalt sıcaklığının 50 dereceye kadar yükselebileceği tahmin edildi. Bu sıcaklar insan sağlığını sadece maruz kalınan sıcaklıklarla değil, ayrıca artan gıda zehirlenmesi riskleriyle de tehdit ediyor. Gıda Mühendisi Ebru Akdağ yaz sıcaklarında artan gıda risklerine karşı bilimsel uyarılar ve pratik öneriler paylaştı.
Kavurucu sıcakların geldiği bu günlerde, gıdaların doğru seçimine, güvenli şekilde saklanmasına ve tüketilmesine her zamankinden daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Özellikle et, süt ve ürünleri, meyve ve sebzeleri tüketime hazır yemekler gibi mikrop üremesine elverişli ürünlerde, hijyen, sıcaklık kontrolü, güvenilir satış noktası ve doğru saklama alışkanlıkları büyük önem taşıyor.

2/8Türkiye sıcak havayla kavurulurken sofralarınız güvende mi Bu gıdaları tüketirken çok dikkat edin

Yaz aylarında daha da kritik hale gelen gıda güvenliği konusunda toplumun bilinçli tercihler yapması gerekiyor. Yaz aylarında artan sıcaklık, gıda kaynaklı hastalıkların en önemli tetikleyicisidir. Özellikle sütlü tatlılar, dondurma, et ürünleri, açıkta satılan içecekler ve hazır salatalar gibi mikroorganizma saldırısına açık gıdalar, doğru saklanmazsa tehlikeli hale gelebilir. Sağlıklı beslenme kadar güvenli beslenme de önceliğimiz olmalı.

 

/8Serinlemek uğruna sağlık riske atılmamalı

Serinlemek uğruna sağlık riske atılmamalı
Sokakta açıkta satılan dondurma, buzlu içecek ve ambalajsız gıdalara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Ürünlerin saklama sıcaklığı, hijyen koşulları ve son tüketim tarihleri dikkatle kontrol edilmeli. İçme suyuyla hazırlanmayan buzlar ciddi salgın risklerine yol açabilir. Dahası sıcak havalarda kısa sürede bozulan bir ürün, fark edilmeden tüketildiğinde gıda zehirlenmelerine, hatta daha ağır sağlık sorunlarına yol açabilir.

 

4/8Ambalaj düşmanı değil, bilgi dostu olun

Ambalaj düşmanı değil, bilgi dostu olun
Ambalajlı ürün karşıtlığı da bir başka tehlike. Soğuk zincirin bozulup bozulmadığını anlamak, ürünün güvenli olup olmadığını değerlendirmek, ambalaj ve etiket okumayla mümkündür. Kalite kontrol yöntemlerine uygun üretilen ambalajlı gıda güvenilirdir; doğru bilgilendirme, doğru tercihleri beraberinde getirir.
Yaz ayları için gıda güvenliği önerileri
— Soğuk zincirde saklanması gereken ürünleri alışverişin sonuna bırakın ve alışverişten sonra mümkünse bir saat, en geç iki saat içerisinde ürünleri buzdolabına/buzluğa yerleştirin.
— Et, süt ve ürünlerini, dondurma, hazır salata gibi ürünleri son tüketim tarihine ve saklama koşullarına uygun olarak alın ve muhafaza edin.

6/8Türkiye sıcak havayla kavurulurken sofralarınız güvende mi Bu gıdaları tüketirken çok dikkat edin

— Sokakta açıkta satılan gıdalardan uzak durun.
— Dondurulmuş ürünleri tezgahta veya ılık suda değil; buzdolabında, soğuk suyla ya da mikrodalga fırında çözdürüp hemen pişirin; çözünen ürünleri pişirmeden tekrar dondurmayın.
— Evde hazırladığınız gıdaları bu sıcaklarda mümkünse bir saat içerisinde, en fazla iki saat içerisinde buzdolabına kaldırın.

 

8/8Gıda tercihi sadece damak tadı değil, sağlık kararınız

Gıda tercihi sadece damak tadı değil, sağlık kararınız
Doğru gıda tercihi sadece neyi sevdiğinizle ilgili değil; sağlığınızı ne kadar önemsediğinizle ilgilidir. Yaz sıcaklarında doğru tercihler yapmak hem kendimizi hem sevdiklerimizi korumak anlamına gelir.
Paylaş. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Bitkiden | Bitki Bazlı Gıdalar
  • Website

SON YAZILAR

aa.com.tr | Türkiye’nin bitki bazlı gıdalardaki potansiyeli artıyor

24 Kasım 2025

Türkiye Gazetesi | Sokak lezzetleri kabusunda korkunç zincir: Midye, kokoreç ve kumpir

17 Kasım 2025

Gıda2000 Dergisi | BİTKİDEN Kahve Çalışma Grubu kuruldu

10 Kasım 2025
Leave A Reply Cancel Reply

Son Yazılar

Habertürk.com | Tavuk yiyen erkek dişileşir mi? Sosyal medyada yayılan iddialara yanıt: Bilimsel karşılığı yok

26 Mayıs 202581

Bitki Bazlı Gıdalar Nedir?

31 Ağustos 202479

Gıda ambalajları bizi kandırıyor mu? Etikette yazanlar ne anlama geliyor? İşte bir gıda mühendisinin uyarıları ve ‘Sakın almayın’ dediği ürünler

31 Ağustos 202478

Vejetaryen, vegan ve bitki bazlı beslenme

31 Ağustos 202472
Öne Çıkanlar
Basında Biz

aa.com.tr | Türkiye’nin bitki bazlı gıdalardaki potansiyeli artıyor

By Bitkiden | Bitki Bazlı Gıdalar24 Kasım 2025

Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Türkiye’nin tüketici, iç pazar ve…

Türkiye Gazetesi | Sokak lezzetleri kabusunda korkunç zincir: Midye, kokoreç ve kumpir

17 Kasım 2025

Gıda2000 Dergisi | BİTKİDEN Kahve Çalışma Grubu kuruldu

10 Kasım 2025

Gıda Türk Dergisi | Malezya Palm Yağı Forumu (MPOF) Türkiye 2025, sektörün küresel liderlerini İstanbul’da ağırladı

5 Kasım 2025
Sosyal Medya
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn
Hakkımızda
Hakkımızda
Sosyal Medya
  • Instagram
  • Youtube
  • Linkedin
Hakkımızda
  • Biz Kimiz?
  • Misyon
  • Yönetim Kurulu
  • Amacımız
Haberler & Duyurular
  • Bizden Haberler
  • Basında Biz
  • Dünyadan Gelişmeler
  • Duyurular & Etkinlikler
Bitki Bazlı Gıdalar
  • Sürdürülebilirlik
  • Sözlük
  • İletişim
© 2025 Bitkiden.org.tr - Tüm hakları saklıdır.
Gizlilik ve K.V.K.K. | Açık Rıza Metni | Aydınlatma Metni | Çerez Politikası

Aramak istediğinizi yukarı yazın ve Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.