1. Bol miktarda sebze yiyin. Öğle ve akşam yemeklerinde tabağınızın yarısını sebzelerle doldurun. Sebzelerinizi seçerken bol renklere yer verdiğinizden emin olun. Humus, salsa veya guacamole (avokado sosu) ile atıştırmalık olarak sebzelerin tadını çıkarın.
  2. Et hakkındaki düşüncelerinizi değiştirin. Daha küçük miktarlara sahip olun. Bir merkez parçası yerine garnitür olarak kullanın.
  3. Haftada en az bir gece vejetaryen yemek pişirin. Bu öğünleri fasulye, tam tahıllar ve sebzeler etrafında oluşturun.
  4. Kahvaltıda tam tahıllara yer verin. Yulaf ezmesi, kinoa, karabuğday veya arpa ile başlayın. Daha sonra taze meyvelerle birlikte biraz fındık veya tohum ekleyin.
  5. Yeşiller için gidin. Her gün lahana, karalahana, pazı, ıspanak ve diğer yeşillikler gibi çeşitli yeşil yapraklı sebzeleri deneyin. Lezzetlerini ve besin değerlerini korumak için buharda pişirin, ızgara yapın, buğulayın veya tavada kızartın.
  6. Bir salata etrafında bir yemek oluşturun. Bir kâseyi marul, ıspanak, biber veya kırmızı yapraklı yeşillikler gibi salata yeşillikleriyle doldurun. Taze otlar, fasulye, bezelye veya tofu ile diğer sebze çeşitlerini de ekleyin.
  7. Tatlı olarak meyve yiyin. Olgun, sulu bir şeftali, canlandırıcı bir dilim karpuz ya da gevrek bir elma, yemekten sonra tatlı bir şeyler atıştırmak için duyduğunuz arzuyu tatmin edecektir.

Gün boyunca bitki bazlı beslenme için ilham kaynağı

Zamanla bitki bazlı bir diyet yemek ikinci doğanız haline gelecektir. Burada başlamanız için birkaç fikir var.

Kahvaltı:

  • Ceviz, muz ve bir tutam tarçın ile yulaf ezmesi
  • Kahvaltı sosu: Tam buğdaylı ekmeği çırpılmış yumurta, siyah fasulye, biber, soğan, peynir ve bir tutam acı sos ile doldurun.
  • Taze domates, avokado dilimleri ve yaban mersini ile kaplanmış tam buğdaylı çörek

Öğle yemeği:

  • Akdeniz salatası: Kıyılmış karışık yeşillik, taze domates, zeytin, taze maydanoz, ufalanmış beyaz peynir, sızma zeytinyağı ve balzamik sirke. Yanında tam buğdaylı pide, tatlı olarak taze kavun
  • Domatesli fesleğen çorbası, tam tahıllı kraker ve bir elma
  • Mozzarella peyniri, domates, brokoli, soğan, biber ve mantarla süslenmiş vejetaryen pizza. Tatlı olarak taze çilek

Akşam yemeği:

  • Izgara tofu ile ızgara sebze kebapları ve kinoa ve ıspanak salatası
  • Fasulyeli ve bezelyeli tam buğdaylı makarna ve sızma zeytinyağı ve balzamik sirke ile tatlandırılmış çeri domatesli marul salatası
  • Ispanak-orzo salatası ile biber

https://www.health.harvard.edu/blog/what-is-a-plant-based-diet-and-why-should-you-try-it-2018092614760 

Paylaş.

Comments are closed.

Türkçe
Exit mobile version