Haberler & Duyurular
Press

Show TV Bu Sabah | Salmonella Bakterisi
Bu Sabah programında Ebru Akel ve Murat Güloğlu ile Salmonella bakterisinin ne kadar yaygın olduğu, nasıl bulaştığı ve sağlığımız üzerindeki etkileri masaya yatırılmıştır. Ebru Akdağ, Salmonella enfeksiyonuna karşı nasıl korunulabileceği ve hangi gıda alışkanlıklara dikkat edilmesi gerektiği konularında önemli ipuçları paylaşmıştır.

İGF Haber | Güncellenen Etiketleme Kılavuzu ile bitki bazlı gıdaların önü açılıyor
Türk Gıda Kodeksi Tüketicileri Bilgilendirme ve Etiketleme Yönetmeliği Kılavuzu’nda bitki bazlı gıdalara ilişkin düzenlemelere yer verilmesini memnuniyetle karşılandı. İSTANBUL (İGFA) – Bitki bazlı gıdaların sürdürülebilir ve bilimsel bir yaklaşımla gıda sistemi dönüşümünde öncü bir rol üstlenmesi çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN), Türk Gıda Kodeksi Tüketicileri Bilgilendirme ve Etiketleme

Gıda Bülteni | Ev konserveleri sağlığa tehdit mi?
Konserve yapımı, uzun yıllardır hem geleneksel olarak evlerde kullandığımız hem de gıda endüstrisinin raflarda bizlere farklı seçenekler sunmak için uyguladığı iyi bir gıda saklama yöntemidir. Evde yapılan konserveler herkesin gönlünde taht kurmuşken nedense raflardaki konservelere kuşkuyla yaklaşıldığına tanık oluruz. İşin tuhaf yanı, evde konserve yapımının her yıl zehirlenme ve hatta

KRT TV | Market raflarına etiket ayarı!
Süt ve süt ürünlerine getirilen yeni düzenlemeleri, etiketlerdeki yasaklamaları ve gıda okuryazarlığını ele aldık. Ayrıca, STT ve TETT arasındaki farkları da açıkladık. Gıda etiketlemesi ve bitkisel ürünlerle ilgili önemli bilgilere dair detayları öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyin!

Agro TV Gıda360 | Sürdürülebilir Beslenme, Paketli Gıdalar ve Sağlıklı Diyet
Sürdürülebilir beslenmenin ne olduğunu, paketli gıdaların sağlığa etkilerini, diyet hakkında doğru bilinen yanlışları ve sağlıklı beslenmenin püf noktalarını ele aldık. Diyetisyenlerin ve gıda mühendislerinin önerileriyle, bilinçli beslenme alışkanlıkları hakkında önemli bilgiler edinin.

Sözcü Gazetesi | Bitkisel beslenme bizi hangi hastalıklardan korur?
Bitki Bazlı Gıdalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ; et, süt ürünleri ve yumurta gibi hayvansal gıdaların sınırlı; sebze meyve, baklagil, tahıl, kuruyemiş gibi gıdaların ağırlıkta olduğu bir beslenme tarzının sağlığa katkılarına dikkat çekti. Günümüzde sağlıklı beslenme trendleri hızla değişiyor. Bitkisel ağırlıklı beslenme de bunlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu

Habertürk | Gıdadaki zehirli maddeler kanserojen mi?
İhraç edilen ürünlerdeki pestisit ve aflatoksin limit aşımı, sadece ihracat krizine değil, insan sağlığı için büyük risklere de sebep oluyor. Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, yüksek miktarda pestisit alımının kanser, hormonal bozukluklar, Parkinson, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını; aflatoksinin ise karaciğer kanseriyle doğrudan ilişkili olduğunu söyledi. Habertürk’ten

Agro TV Gıda360| Gıdada Sürdürülebilirlik
Sürdürülebilirlik Nedir?, İsraf Edilen Gıdanın Zararları, Gıdada Sürdürülebilirlik için Tedarik Zinciri Yönetimi ve Güvenilir Gıda üzerinde güzel bir sohbet gerçekleştirilmiştir.

Food Digitale Dergisi | Geleceğe Dönüş
Ben BİTKİDEN Başkanı, Gıda Mühendisleri İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Akdağ. Aynı zamanda gıda, beslenme ve gastronomi alanında doğru iletişimin kritik rolü olduğu bilincine sahip bir iletişim doktoru adayıyım. Bu alanda kaliteli iletişime en güzel örneklerden Food Digitale ailesine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gıda hurafeleri gıda güvenliği, gastronomi trendleri,

EKOL TV | Taklit & Tağşiş
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın günlük olarak yayınlamış olduğu taklit ve tağşiş ürünleri hakkında bilgiler verilmiştir.

EN SON HABER | Doğal Renklendiriciler
Konumuz böcekten elde edilen gıda katkı maddesi, doğal renklendiriciler

Dünya | Türkiye bitkisel proteinin Ar-Ge merkezi oluyor
Türkiye’nin sahip olduğu zengin endemik bitki florası, ulusal ve uluslararası firmaların bitkisel proteine yönelik yatırımlarını ülkemize çekiyor. BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, Türkiye’nin bitkisel protein bakımından Ar-Ge merkezi olmaya başladığını söyledi. Türkiye’de yaklaşık 4 bini endemik, toplam 12 bin bitki türünün olması bitkisel protein bakımından zengin kılıyor. Bu zenginliği
You can be informed about the updates!
Subscribe to Bitkiden.org.tr's e-newsletter and explore all the colors of plant-based living!