Nouvelles et annonces

Nous dans la presse

Habertürk | Gıdadaki zehirli maddeler kanserojen mi?

İhraç edilen ürünlerdeki pestisit ve aflatoksin limit aşımı, sadece ihracat krizine değil, insan sağlığı için büyük risklere de sebep oluyor. Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, yüksek miktarda pestisit alımının kanser, hormonal bozukluklar, Parkinson, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını; aflatoksinin ise karaciğer kanseriyle doğrudan ilişkili olduğunu söyledi. Habertürk’ten

Agro TV Gıda360| Gıdada Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik Nedir?, İsraf Edilen Gıdanın Zararları, Gıdada Sürdürülebilirlik için Tedarik Zinciri Yönetimi ve Güvenilir Gıda üzerinde güzel bir sohbet gerçekleştirilmiştir.

Food Digitale Dergisi | Geleceğe Dönüş

Ben BİTKİDEN Başkanı, Gıda Mühendisleri İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Akdağ. Aynı zamanda gıda, beslenme ve gastronomi alanında doğru iletişimin kritik rolü olduğu bilincine sahip bir iletişim doktoru adayıyım. Bu alanda kaliteli iletişime en güzel örneklerden Food Digitale ailesine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gıda hurafeleri gıda güvenliği, gastronomi trendleri,

EKOL TV | Taklit & Tağşiş

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın günlük olarak yayınlamış olduğu taklit ve tağşiş ürünleri hakkında bilgiler verilmiştir.

Dünya | Türkiye bitkisel proteinin Ar-Ge merkezi oluyor

Türkiye’nin sahip olduğu zengin endemik bitki florası, ulusal ve uluslararası firmaların bitkisel proteine yönelik yatırımlarını ülkemize çekiyor. BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, Türkiye’nin bitkisel protein bakımından Ar-Ge merkezi olmaya başladığını söyledi. Türkiye’de yaklaşık 4 bi­ni endemik, toplam 12 bin bitki türünün olma­sı bitkisel protein bakımından zengin kılıyor. Bu zenginliği

Food Sektör Dergisi | Ebru Akdağ “Bitki bazlı gıdaların geleceği oldukça parlak görünüyor”

Bitki bazlı beslenme, çeşitli sağlık ve çevresel faydaları nedeniyle giderek daha fazla önem kazanıyor. 2 yıl önce kurulan BİTKİDEN Derneği yaptığı faaliyetler ile adından söz ettiriyor. İnsanlara ve gezegenimize fayda sağlamak adına sürdürülebilir beslenmeyi odağa alarak bu alandaki tüm paydaşlar için öncü ve lider bir dernek olma vizyonuyla hareket ediyoruz

Ekonomim | 2025 yılı gıda ve içecek trendleri: Sürdürülebilirlik, yenilik ve sağlık

2025 gıda trendleri, sürdürülebilirlik odaklı bir dönüşümle geleceğin mutfak anlayışını şekillendiriyor. Bitki bazlı beslenme ve çevre dostu inovasyonlar, yalnızca sağlıklı yaşamı desteklemekle kalmayıp, tüketici beklentilerine yenilikçi çözümler sunarak modern gastronomiye yeni bir bakış kazandırıyor. Bitki bazlı beslenmenin artık sağlıklı yaşam arayışındaki bireyler için bir trend olmanın ötesine geçtiğini belirten BİTKİDEN

Anayurt Gazetesi | Approche végétale de la transformation du système alimentaire

Daha sürdürülebilir bir dünya için bitkisel bazlı beslenme sistemine katkı sağlayan paydaşları çatısı altında toplayan Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN), faaliyetlerine başladı. Uluslararası paydaşlarıyla iş birliği yaparak projeler geliştirmeyi hedefleyen dernek, bitki bazlı gıdaları sürdürülebilir ve bilimsel bir yaklaşımla gıda sistemindeki dönüşümün odağına taşımayı hedefliyor. Bitki bazlı gıdalara yönelik talep

fr_FRFrançais